Eromaszter2018 Kft.
CNC megmunkálás
Szerszámgyártás és egyedi alkatrészek gyártása

Huzalszikra forgácsolás - Debrecen

Huzalszikra forgácsolás Debrecen
Huzalszikra-forgácsolás és tömbszikra-forgácsolás - Eromaszter 2018 Kft. 

Cégem, az Eromaszter 2018 Kft. fémmegmunkálással, alkatrészgyártással, szerszámgyártással foglalkozik, ezen belül huzalszikra-forgácsolás és tömbszikra forgácsolás a fő profilunk, huzalos szikraforgácsoló és tömbszikra-forgácsoló gépekkel dolgozunk. De hogy pontosan mit is jelentenek ezek a kifejezések, az alábbiakban bővebben kifejtem.

Szikraforgácsolás:

A szikraforgácsolás egy olyan munkafolyamat, melyben fémek megmunkálását, forgácsolását végezzük. A szikraforgácsolás ritka és érdekes tulajdonsága, hogy a megmunkáló anyag lágyabb, puhább, mint a vele megformálni kívánt anyag szerkezete. A szikraforgácsolás alkalmazása során rendkívül pontos alakzatok, alkatrészek, szerszámok állíthatók elő a legkeményebb fémekből is. 

De hogyan is lehetséges ez?

Nehéz a laikus számára érthető nyelven leírni a huzalszikra-forgácsolás működését, folyamatát, bemutatva annak előnyeit vagy hátrányait, mégis megpróbálom emberi szavakba önteni és amennyire csak lehet, nem túlbonyolítani…

A szikraforgácsoláshoz szükséges egy elektróda és egy munkadarab, melyet meg kívánunk formázni. A megmunkálási folyamat közben csökkentjük az elektróda és a munkadarab közötti távolságot, ezáltal elérjük azt, hogy létrejön egy híd, átfolyik az áram a felületek között és szikra keletkezik, mely szikrát kisülésnek nevezünk. A szikraköz 0,1-0,2 mm között van. Ennek a kisülésnek a hatására olyan hőfejlődés jön létre, ami miatt a fémek részecskéi elkezdenek olvadni és tulajdonképpen azt követően el is párolognak, tehát megáról a megmunkálandó anyagról, annak felületéről válnak le a részecsék, így formálva a munkadarabot. A szikrázás bár folyamatosnak tűnik, a valóságban másodpercenként több ezer szikra kel életre és alszik ki a tűpontos és sima felület elérése érdekében.

Az elektromos áram megszakításával a kisülés hatására megolvadt anyag kicsapódik. Többszörös kisülés eredményeképpen több egymáshoz nagyon közeli kráter keletkezik és ennek okán az anyagfelület síkjában végezhető el az anyagleválasztás. A felületi minőséget az impulzusáram mellett egyéb műszaki specifikációk, beállítások határozzák meg.

Ezek között az anyagok között első körben még nem keletkezik áram, hiszen a köztük lévő dielektrikum szigetelőként funkcionál. A dielektrikum lehet ioncserélt víz dielektrikum olajnak az ásványi vagy szintetikus formája. Ez szolgálja a leválasztott anyag eltávolítása mellett a kisüléskor létrejövő szikrákfelületek közötti egyenletes elosztását, illetve az anyagok hűtését is egyúttal.

Huzalszikra: 

Így ismerik és nevezik: Huzalszikra, huzalszikra forgácsolás, huzalszikra-forgácsolás, huzalos forgácsolás, huzalforgácsolás, huzalos szikraforgácsolás.
A huzalszikra forgácsolás során az alakzatok kivágása a munkadarabból főként sárgaréz vagy egyéb bevonatú huzallal történik, melynek vastagsága különböző lehet a munka követelményeinek megfelelve. A huzalszikra-forgácsolás technológiával előállított termékeket rendkívüli pontossággal állítják elő az erre kifejlesztett rendszerek, melyek programjainak megfelelően az anyag huzallal lesz elvágva a huzalvezetékek mozgatása által.

Tömbszikra:

A forgácsolást ebben az esetben egy tömbszerszám viszi végbe, mely előzetesen formára munkált. A tengelyek és a forma minden irányba történő mozgatásával hozzuk létre a kívánt alakzatot. Legfőképpen szerszámgyártás során alkalmazzák.
Kulcsszavak: Huzalszikra Debrecen, huzalszikra-forgácsolás Debrecen

Huzalszikra Debrecen
Rövid határidő, akár azonnali munkakezdés
Gyártáselőkészítésben való segítség
Pontos, precíz munkavégzés
Költségoptimalizálás

Bármilyen kihívás elé bátran állunk! 
Keressenek egyedi kérésekkel, igényekkel a megadott elérhetőségeken!
Minden jog fenntartva - 2020 - eromaszter.hu 

Adatvédelem

Pr cikkek

A weboldalt készítette és üzemelteti az expressz-weboldalkeszites.hu